Huurvoorwaarden

Huurvoorwaarden

1. Onderwerp

De verhuurder geeft in huur aan de huurder het Landhuis Groenenburg, gelegen te 8902 Zillebeke, Wervikstraat 165. Het landhuis is geschikt voor maximaal 12 personen en werd volledig gerenoveerd in december 2020 en alle materialen werden vernieuwd.

Beschrijving van de verhuurde gedeeltes van het Landhuis:

Inkom

Inkom met vestiaire en toilet. Bij de vestiaire staan 10 huisparaplu’s , 4 lantaarns en 2 schoenlepels. Het toilet is voorzien van een afvalemmertje, één wc borstel, parfumhouder, zeepdispencer, kleine handdoekjes. De infobalie is voorzien van een computer, draadloos klavier, draadloze muis, een printer en twee infobrochurehouders om infofolders te plaatsen.

Keuken, bijkeuken, salon en eetplaats

De keuken bevat twee frigo’s, twee vaatwasmachines, twee microgolfovens, twee heteluchtovens, 1 wijnkoeler, kookvlak, service met wijnglazen, potten, pannen,.. kortom, niets ontbreekt (zie ook onze inventarislijst). De bijkeuken bevat één diepvriezer, wasmachine, droogkast, strijkijzer, strijkplank, tal van keukenapparaten,… zie onze inventarislijst. Het landhuis is voorzien van een ruime living met eiken tafel en 14 stoelen, een groot salon, grote TV met home cinema van SONOS

Slaapkamers en badkamers

Landhuis Groenenburg heeft zes slaapkamers en 6 badkamers. De slaapkamers zijn voorzien van boxspringbedden; 3 bedden van 180x210, 2 bedden van 160x210 en één bed van tweemaal 90x210 (twee bedden tegen elkaar met aparte matrassen). Iedere slaapkamer is voorzien van een flatscreen TV en airco installatie. De badkamers zijn steeds voorzien van instapdouche, toilet, lavabo, haardroger, set van twee bekers, vloermatten,… Badkamer twee heeft een extra ligbad. Bed- en badlinnen zijn inbegrepen.

Polyvalente ruimte

Deze ruimte is voorzien van één TV, Playstation4 met twee controllers, Wii speelconsole met twee controllers, 1 professionele pooltafel, 1 digitale piano op statief, 1 dartsbord, verschillende gezelschapspelen (zie inventarislijst) en puzzels.

Buiten

Jacuzzi, sauna, zithoek met vuurhaard op gas, buitenkeuken voorzien van wastafel, barbecue, dubbele friteuse, tafelkoelkast en ijsblokmachine, grote terrastafel met 14 stoelen, TwinStore zonnewering, buitentoilet met wc, lavabo, spiegel, verwarmd zwembad, overdekt terras voorzien van een lounge set, palletkachel, tafel en stoelen… Verder is er nog een piratenkasteel voor de kleinsten, een petanquebaan, een tafeltennistafel, een badmintonnet. Achteraan vinden we eveneens een grote tafel met 14 stoelen. Onder de carport bevindt er zich een berging waar allerhande buitenspelen te vinden zijn. De parking is voorzien voor een zevental wagens. Bij de parking is er een fietsenstalling, gastank en afvalcontainer.

2. Aanvaarding goede staat

De verhuurder biedt de woning aan en de huurder aanvaardt het goed in de staat zoals het zich bevindt, in goede staat van onderhoud, veiligheid, hygiëne en bewoonbaarheid en conform zowel de koninklijke als de lokale wetten en besluiten, die van toepassing zijn.

3. Bestemmingen en gebruik

3.1 Het landhuis is exclusief bestemd voor bewoning op basis van vakantieverhuur. De huurder kan van deze woning niet zijn hoofdverblijfplaats maken. Elke wijziging door de huurder aan de bestemming of het gebruik van het landhuis is niet toegestaan.

3.2 Het is niet toegestaan om de woning met meer dan het vermelde maximum aantal personen te bewonen. Zo ook geen tenten, caravans of mobilehomes te plaatsen. Indien dit aantal overschreden wordt, wordt er 25% van de huursom per extra persoon aangerekend en zal dat worden ingehouden van de waarborg.

3.3 Staat van het goed: Het verhuurde goed wordt voor ingebruikname volledig gepoetst en in een nette staat gebracht. Bij het verlaten van de woning dient het landhuis terug in een nette staat afgeleverd te worden (opgeruimd en bezemschoon). Voor de eindschoonmaak gaan wij er van uit dat u zelf voor vertrek zo nodig alles op zijn oorspronkelijke plaats terugzet, de afwas gedaan is, vaatwasmachines leeg, micro en ovens gereinigd en alle gebruikte huishoudelijke apparaten werden schoongemaakt. Sanitair in de badkamers worden schoongemaakt en alle bed- en badlinnen worden verzameld in de inkomhal. Vergeet de buitenkeuken niet en alle badlinnen van sauna of zwembad. Bij niet naleven van deze voorwaarden kunnen extra schoonmaakkosten aangerekend worden.

4. Overdracht en onderverhuur

Het is de huurder niet toegestaan zijn rechten over te dragen, noch het pand te verhuren aan derden.

5. Betaling en voorwaarden

5.1 Een reservering gebeurd via onze website of andere websites zoals booking.com

5.2 De huurprijs staat vermeld onder "tarieven". Alvorens een boeking definitief wordt, dient er 50% van de huurprijs betaald te worden, direct na de reservatie. Eveneens dient de waarborg van 1500,- euro met de reservatie betaald te worden.

5.3 De verplichting van de verhuurder om toegang tot het goed te verschaffen wordt uitgesteld tot de huur volledig aantoonbaar betaald is en het huurcontract, ondertekend, in het bezit is van beide partijen.

5.4 Bij niet-tijdige betaling is de huurder in verzuim. De verhuurder stelt hem hier schriftelijk of via mail van op de hoogte. Hij heeft dan alsnog de mogelijkheid het verschuldigd bedrag binnen de 7 dagen te voldoen. Indien de betaling ook dan uitblijft, wordt het huurcontract geannuleerd op de dag van verzuim. Het vooruitbetaalde bedrag van 50% geldt dan als annuleringskost.

5.5 Indien de huurovereenkomst binnen de 2 maanden voor de dag van aanvang tot stand komt, moet terstond de gehele huurprijs + de waarborg betaald worden.

5.6 De verhuurder behoudt zich het recht de overeenkomst op te zeggen wegens gewichtige omstandigheden. In dit geval wordt de huurder zo snel mogelijk op de hoogte gesteld van de annulatie van het huurcontract en zal deze binnen twee weken na annulatie de al betaalde huur teruggestort krijgen.

5.7 Indien de huurder gebruik heeft gemaakt van één of verschillende conciërgediensten tijdens hun verblijf, zullen deze verrekend worden met de betaalde huurwaarborg of zal er een extra factuur opgestuurd worden naar de huurder.

6. Annulatie en voorwaarden

Alle annulaties, om welke reden ook, dienen ons via mail (info@landhuisgroenenburg.be) te worden bezorgd. Indien de annulatie ons bereikt meer dan 2 maanden voor de aanvang van het verblijf, dan wordt de ½ van de huurprijs in rekening gebracht. Indien de annulatie ons minder dan 2 maanden voor aanvang bereikt, dan wordt het totaalbedrag in rekening gebracht. Indien we de vakantiewoning opnieuw kunnen verhuren voor de geannuleerde periode en in dezelfde formule, dan wordt het totaalbedrag teruggestort onder aftrek van 500,- euro administratie en herboekingskosten.

7. Verbruik en kosten

7.1 De eindschoonmaak is in de huurprijs inbegrepen

7.2 Indien de vakantiewoning niet netjes is achtergelaten worden er extra schoonmaakkosten van de borg afgehouden.

7.3 Bedlinnen, badlinnen en keukenlinnen zijn in de huurprijs inbegrepen

7.4 Verbruik van water, gas en elektriciteit zijn in de huurprijs inbegrepen. Let wel: dit bij een normaal verbruik. Bij een abnormaal verbruik kunnen extra kosten aangerekend worden.

7.5 Toeristentaksen zijn in de huurprijs inbegrepen

7.6 BTW is in de huurprijs inbegrepen.

7.7 De huurder verbindt er zich toe het verhuurde goed en zijn inhoud in alle situaties te behandelen als een goede huisvader. Dit betreft o.a. het sluiten van ramen en deuren bij wind/regen, het afsluiten van de woning bij afwezigheid, en het normaal verbruiken van water, gas en elektriciteit en verwarming. Bij overmatig verbruik zal dit verrekend worden met de betaalde huurwaarborg.

8. Afvalverwerking

Gelieve de vuilzakken in de container te deponeren. Deze container bevindt zich aan de fietsenstalling naast de parking. Lege flessen en karton mogen naast de container geplaatst worden.

9. Huurwaarborg

9.1 Om een goede afloop van het huurcontract te verzekeren, betaald de huurder een huurwaarborg van 1500,- euro aan de verhuurder, alvorens hij het goed in gebruik mag nemen. De huurwaarborg wordt samen met de reservatie betaald.

9.2 De verplichting van de verhuurder om toegang tot het landhuis te verschaffen wordt uitgesteld tot de huurwaarborg volledig aantoonbaar betaald is. Bij gebreke van betaling zal de overeenkomst op de ingangsdatum als ontbonden worden beschouwd. De huurwaarborg staat volledig los van de te betalen huur.

9.3 Wanneer zowel huurder als verhuurder akkoord zijn kan na de huurperiode deze waarborg aangewend worden om de eventuele extra kosten of tekortkomingen te verrekenen.

9.4 Wanneer geen schade verricht is, zal deze huurwaarborg (eventueel verminderd met extra kosten) binnen de 4 weken na de huurtermijn terugbetaald worden door de verhuurder. Eventuele bankkosten hieraan verbonden (let wel: bij correct gebruik van de IBAN gegevens is een bankoverschrijving binnen de EU gratis) zijn ten laste van de huurder.

10. Aansprakelijkheid huurder

10.1 De huurder is aansprakelijk voor schade aan het vakantiehuis toegebracht door zichzelf en/of door zijn reisgenoten dan wel bezoekers. Hij is gedurende de huurperiode verantwoordelijk voor het huis en hij verplicht zich het huis netjes en schoon te houden. Het wordt aanbevolen om naast de eigen BA-verzekering een aparte reisverzekering te sluiten

10.2 Het is de huurder niet toegestaan om meer of andere personen c.q. dieren in het vakantiehuis onder te brengen, dan die vermeld staan op het contract. De eigenaar mag in dat geval de huurder weigeren.

10.3 De huurder is verantwoordelijk voor alle vormen van schade inclusief aan inboedel zoals op het einde van de verhuurperiode door de verhuurder wordt vastgesteld.

10.4 Alle schade dient voor vertrek van de huurder aan de verhuurder vermeld te worden.

10.5 In geval van geen schade wordt de huurwaarborg binnen de 4 weken na het verstrijken van dit contract door de verhuurder aan de huurder per bank teruggestort via bankrekening, na het verrekenen van eventuele extra kosten.

11. Bezoek van de verhuurder

Het is de verhuurder toegestaan, door middel van een afspraak met de huurder, het goed te bezoeken, met als doel na te gaan of alle verplichtingen uitgevoerd worden. Dit recht moet rekening houden met het privé leven van de huurder en met mate uitgevoerd worden.

12. Verantwoordelijkheid bij ongevallen en inbreuk

12.1 De verhuurder is niet verantwoordelijk voor ongevallen die in en/of rondom het huis gebeuren. De verhuurder is evenmin verantwoordelijk voor ongevallen die in en/of rondom het zwembad gebeuren.

12.2 De huurder is verantwoordelijk voor diefstal van en schade aan de inboedel als de diefstal gebeurt zonder sporen van inbraak. Bij diefstal zonder sporen van inbraak, bijv. door het niet afsluiten van ramen en deuren bij afwezigheid, is de huurder aansprakelijk voor de geleden schade.

13. Allerlei

13.1 Eventuele drukfouten in dit contract, onze website of andere formulieren, brengen geen wijzigingen toe aan de betekenis van de clausules.

13.2 De verhuurder is onder geen enkele voorwaarde aansprakelijk en verantwoordelijk voor ontstane schade aan alle betrokken personen of roerende- en onroerende goederen.

13.3 De afzonderlijke huisinstructies, gevoegd onder bijlage 1, maken integraal deel uit van deze overeenkomst. Gelieve alle bepalingen strikt te volgen.